maanantai 13. syyskuuta 2010

Luonnetesti a'la Silli ja vähän muutakin

Pitkästä aikaa sorvin ääressä. Paljon on taas ehtinyt kaikenlaista tapahtua. Ollaan kisattu, käyty luonnetestistä Avan kanssa,leireilty, treenattu, vietetty synttäreitä jne. Nyt justiinsa sillillä on juoksut ja meillä on vähän rasittava tilanne. Pasi lähti poikien kanssa evakkoon kun Kaapo alkoi käymään liian tunteella piipittäen ja läähättäen 24/7, eikä sitä jaksanut kuunnella enää erkkikään. Nyt kyllä lähtee pojilta takuuvarmasti pallit, jotta ei tarvi enää tällästä kestää. Voi olla, että myös Silli leikataan kun nyt vauhtiin päästään tässä koirien leikkelemisessä.

Avan käytin vähän extemporee belgien järkkäämässä luonnetestissä ja yllätyin, miten hyvin se veti homman läpi. Avasta testi oli sellasta mukavaa lauantai-illan puuhaa, eikä se kuormittunut siitä yhtään. Tuomarit tykkäsivät siitä ja kehuivat hyväksi harrastuskoiraksi, Ainoastaan moittivat sen villkautta,jonka uskoivat vaikuttavan sen keskittymiskykyyn. Ai niinkö? Totesivat muutamaan otteeseen, että se on blondi ja nauroivat, että sillä tuntuu olevan enemmän yritystä kuin ajatusta toimissaan. Ai niinkö? Se mikä tuntui kivalta oli se, että sanoivat sen leikkivän täydestä sydämestään, koska rakastaa sitä. Leikissä ei ole yhtään painetta,pakkoa, väkisin puurtamista eikä opittua vaan se on silkkaa ihanuutta sille. Kehuivat sitä myös läpeensä hyväksi koiraksi, jossa ei ole mitään pimeää puolta. Tällä tarkoittivat kait sitä, että paineenkaan alla, uhattuna tms. siinä ei tule näkyväksi aggrea yhtään. Kyllä se puolusti itseään ja mua ja tuomarit kokivat, että puolustus oli ihan uskottavan näköistäkin, mutta sanoivat, ettei siinä mitään totta ollut. Leikkiä vaan ja kun hyökkääjä lopetti uhkaamisen niin Ava olisi heti vamis taas rakastamaan ihmistä täydellä sydämellään. Hyväntahtoinen hölmö. Ai niinkö, kuullostaa ihan mun koiralta. Kehuivat myös sen taistelutahdon olevan sen ehdoton valttikortti, josta ammentaa kaiken moottorinsa.

Alla pisteet:

Toimintakyky: +1 kohtuullinen
Terävyys. +3 kohtuullinen ilman jäljellä jäävää hyökkäyshalua
Puolustuhalu: +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: +3 suuri
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Tempperamentti: +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukaspelottomuus: +++ laukausvarma

yhteensä 154 pistettä. Tuomareina toimivat Söderholm & Haanpää.

Kisoista ollaan napsittu muutamia yksittäisiä nollia, mutta tuplanollaa ei olla saatu. Kisaradat on ollu vaihtelevia, mutta lisääntyvissä määrin tasoltaan parempia. Välillä on ollut oikein mallikkaitakin pätkiä ja sellasta perussiistiähän se meidän meno usein on. Sitä vauhtia vaan pitäisi saada lisää. Muutamilla radoilla vauhtia on ollut paremmin sillä seurauksella, että rimoilla on sattunut muutamia vahinkoja ja ylösmenokontakteja on myös tullut. Jos virheitä miettii niin tehdään niitä tasaisesti kaikilla osa-alueilla :) Saldona on muutamia rimoja, muutamia ylösmenoja, keppien sisäänmenovirhe tyrkkäsyssä ja pari hyllyä kun oon ottanut liikaa haltuun ja Ava on luullut poispäinkäännökseksi ja lähtenyt takaakiertoon. Harjoiteltavaa siis riittää vähän kaikessa. Oltiin muuten piirimestauuden voittaneessa maksijoukkueessa, jossa mukana oli myös Kim&Max, Veijo&Juju ja Lotta&Plikka. Rima putsas niissä karkeloissa aikalailla kaikki palkinnot itselleen. Hyvä Rima, hyvä me, hyvä meidän joukkue!- vai miten se meni.

Pötkön kanssa ollaan kisattu ja treenattu nyt vähemmän. Yhdet kisat käytiin Lempäälässä ja voi että, miten olikaan lähellä nolla ja olis ehkäpä saattanut olla jopa nollavoitto. Yhden esteen ohitukseen kaatui se mahis. Voi onnetonta ja eiku nokka kohti uusia kisoja.

Riman leirillä oltiin Klossnereiden paikassa viikko sitten ja Liuhdon Timo oli kouluttamassa. Varsin onnistunut leiri kaikinpuolin. Tuli naurettua kyllä niin paljon, että eipä ole hetkeen tullut :) Treenit suju oikeastaan hyvin ja sain ihan uusia juttuja ja ajateltavaa, joka on aina tosi jees.

Sitten synttärihumusta. Mä täytin 29 v, Ava 4 v, Pahkis 1 v ja Kaapo 9 v kaikki tässä parin viikon sisällä. Ens vuonna meillä onkin isot kemut kun mä täytän 30, kaapo 10 ja ava 5 v! Kaapolla oli ehkä paras synttärilahja ikinä kun annettiin sen leikkiä ja kosiskella juoksusen Avan kanssa pari minuuttia ja laulettiin taustalla Paljon onnea vaan,paljon onnea vaan...Kyllä olis varmaan muutamat tuijotellu taas vähän hitaasti tätä meidän menoa. Oli Pahkiksellakin varmaan ihan hyvä synttärilahja kun pääsi Riman leirillä paimentamaan ja aksaamaan. Se paimennushomma oli muuten mielenkiintoista! Mäkin haluan koiran, jonka kanssa vois kokeilla paimennusta. Avan kanssa ei kokeiltu, ymmärrettävästi.

Ai niin, Kaapo ja Pahkis kävivät rokotuksilla ja terveystarkastuksessa viime viikolla. Kaapolla todettiin kaihi! Oon kyllä itse epäillyt samaa kun on tullut tunne, että se ei hämärässä kunnolla näe. Mutta näillä mennään. Se on kyllä sellanen raasu. Tuntuu, että sen oikea fyysinen ikä on pari vuotta enempi kun nyt muutaman vuoden sisällä on alkanut tulla kaikenlaista kremppaa. Sanokaa mun sanoneen, että se ei tule olemaan kamalan pitkäikäinen kaveri.

Oon ite nyt saikulla kotona. Flunssa äityi pahemmaksi ja nosti eilen kunnon kuumeenkin. Keuhkoputkiin sattuu, yskittää ja nokka on tukossa. Sitten kun vähän enemmän niistää niin johan alkaa verta valua nokasta. On tää hienoo. Töissä olis sellanen tilanne, että pois en ehtisi yhtään olla. Kouluttamisiakin on sovittu niin, että sairasteluun ei olis aikaa, mutta minkäs teet. Ei nää aina katso oikeaa aikaa ja paikkaa- eikä sellaista kait oliskaan. Ens viikonloppuna olis tarkoitus lähteä ipo mm-kisoja katsomaan. Ties vaikka sitä innostuis niin sitä lajista, että alkaiskin sitä sitten harrastamaan. Onhan mulla tässä tää läpeensä hyvä malinoissi, jossa ei ole pätkääkään aggressiivisuutta ja joka on mälväämisen mestari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti