tiistai 20. huhtikuuta 2010

Mikkeliterkut

Takana kisat Mikkelissä ja treenejä Janitan ja Jaakon silmäin alla.

Jos nyt tuoreimmasta aloittaa niin viime vkonloppuna kisattiin ahkeraan Mikkelissä. Lauantaina metkulla kolme starttia ja sunnuntaina Avalla kolme. Lauantaina eka rata sekavaa kaaosta. Alkuun törkeä varastaminen lähdöstä, jonka jälkeen peli oli menetetty. Metku vei ja mä vikisin.. Olis pitänyt lopettaa sen hauskanpito tykkänään, mutta enhän mä tajunnut. Tokalle radalle sotasuunnitelmana toimia paremmalla reaktionopeudella jos moista tapahtuisi. Eli peli seis jos panokset kasvaa liiaksi ja menossa ei olisi rotia. No olihan nyt parempi. Ehkäpä itsekkin olin vakuuttavampi kun Pötkö meni kuuliaisesti. Tehtiin radalla NOLLA! Melkoisen harvinaista herkkua ja niin mukavaa. Rata oli melko siistiä menoa, eikä siinä mitään suurempia läheltäpiti tilanteita tapahtunut. Tultiin toiseksi ja huonolle ei hävitty kun Saija ja Viuhkis voittivat vauhdikkalla suorituksella :) Hyvä ne ja me! Kolmannella radalla heti alkuun tyhmä ja niin tyypillinen virhe meille. Metku kääntyi putkesta ympäri kun eihän se voi mua päästää edelle.. Seuraavaksi virhe kepeiltä. Vauhdikkaasti melko helppoon avokulmaan, eikä se taipunut kakkosväliin. Olisi pitänyt vähän himmata sen vauhtia. Muutama este eteenpäin ja Aalle. Alas ihan ok, mutta lähti ennen lupaa. Otin uudestaan ja lopetin siihen- olihan noita virheitä jo kertynyt radan varrelta.

Sunnuntaina ilma oli aika mielenkiintoinen: vettä, räntää, tuulta, myrskyä, aurinkoa jne. Esteet lentelivät ja ajoittain jopa näytti siltä, että kisoja tuskin voitaisiin loppuun asti jatkaa. Ava oli visiinkin jo vähän reissusta rähjääntynyt kun ei oikein jaksanut. Mua jännitti, mikä saattoi sekin vaikuttaa asioihin. Tein kaikki radat sinnikkäästi, vaikka fiilikset ei nyt parhaimmat ollutkaan. Ava teki siististi, kulki minne vein, eikä pahemmin ottanut ympäristöstä häiriötä. Jotkut painot sillä taisi vaan kintuissa painaa kun ei kertakaikkisesti imenyt yhtään esteille. Yritin nostatella kahdelle vikalla radalle, mutta ei se kantanut lähdöstä pidemmälle. Ekalla radalla lähti kepeiltä liika aikaisin ja ehti hypätä seuraavan hypyn. Liian innokkaasti, liian myöhään ja äkkiä irtosin liian kauas sivusuunnassa kepeillä, eipä olis kait pitänyt kun edessä ei vetänyt mikään. Tokalla radalta kepeillä huono tyrkkäsy, työnsin sen ykkösen väärälle puolelle. Sitten vielä yhdestä hypystä ohi kohdassa, jossa tuli virheitä kait eniten muutenkin. Vikalta radalta nolla. Nolla on tietty aina nolla, vaikka vähän kämä oliskin :) Eikait suorituksessa sinänsä mitään kummempaa, vauhtia olis saanut olla vaan paljon enemmän. Jäätiin kärjestä paljon, mutta onneksi kuitenkin ihanneaikaan ehdittiin.. Kotimatkalla oli vähän ranteet auki ja pieni ahdistus tuon vauhdin suhteen, mutta seuraavana aamuna jo helpotti :) Jos se olis tehnyt kunnolla ja täpöllä hommia ja oltais silti jääty se satatuhatta minuuttia kärjestä niin ahdistus olis ollut vielä suurempi. Mutta joo, eihän se ihme ole jos kisoissa ei välttis kulje kun ei aina treeneissäkään. Tuon otuksen mieli tuntuu olevan niin ailahtelevainen :) Nyt täytyy kyllä varmuudeks käyttää se taas tsekattavanakin, että ei vauhdittomuus johdu jumeista.

Janitalla ja Jaakolla taas niin paljon annettavaa. Oon nyt yrittänyt miettiä, millä kädellä ohjaan milloinkin puolenvaihdoissa ja miten omaa liikkumista rytmittäisin järkevämmäksi. Mun rytmitys kun on sellaista, no tasaisesti joka paikkaan etenevää. Kauheen vaikeeta vaan saada itselleen mielikuvaa siitä, miten muulla tavalla liikkuisin radalla. Ensin pitää saada homma "näyksi" omaan mieleen ennenkuin pystyn toteuttamaan sitä. Onneksi vappuna on taas tiedossa J&J treenejä joten hyvinkin varmasti tulee muistutusta tän asian tiimoilta taas, ainakin Jaakolta.

Ihanaa kun on jo niin kevät! Sain eilen haravoitua koko pihan Pahkiksen avustuksella...avustuksella ja avustuksella, se on kyllä sellanen riiviö. Huomattiin eilen, että könkkää toista etusta. Nyt täytyy pitää sitä levossa ja tarkkaan seurailla. Toivottavasti vaan jotain ohimenevää. Jep, nyt tottistelemaan ulos. Ihanaa kun kentät on sulat!

Tässä vielä muutama seuraamiskuva, kiitos Riina :)


Ja Pasi ja Pahis kanssaEi kommentteja:

Lähetä kommentti