perjantai 11. helmikuuta 2011

päivän mietteitä

Koska lomapäivinä on aikaa niin tänäänkin päivitystä. Eilen käytiin sporttiksella Avan kanssa ja Pirkkokin pääsi matkaan. Aloitettiin eilen myös matokuurien anto kaikille (muille paitsi Pirkolle)kun erityisesti Avan ja Allin paskansyönti on menny ihan kohtuuttomaksi. En tiedä, pitäiskö joku kauko-ohjattava ottaa mukaan lenkeille niin pääsisi paremmin puuttumaan. Aivan järkkyä tuo noiden meno! Tuntuu, että mikään muu ei liikahda niiden mielessä kuin paska. Ja koska jo hyvin tietävät, että suutun kun näen niiden syövän sitä, niin nytpä juoksevat sitten piiloon nautiskelemaan siitä kun silmä välttää. Argh..

Avan kanssa eilen sporttiksella lyhkästä tekniikkaa ja vähän kontakteja.
- keinulle saisi itsevarmemmin irrota kun keinu on seinään päin ja jään taakse
- puomin ylösmenot ovat sattumanvaraisia..
- haki paremmin keppejä suullisella käskyllä, mutta sitä pitää vahvistaa niin, että vieressä houkuttimia. kepeille häiriötreeniä muutenkin!
- kun liikkuu musta kauempana (kyllä ihan riittävästi irtoaa kun tietää, minne mennä) niin tulee tunne, että pälyää enemmän. Onko epävarmuutta vaan kun joutuu olemaan kauempana? Vai löysäileekö vaan enempi? Ainakin mun tarvis muistaa palkata enempi siitä kun tekee kaukana töitä ja miettiä, mihin palkkaan tarkemmin.
- Palkkaukseen liittyen on hyvä muistaa taas, että kriteerit pitää olla itsellä selvempänä. Ei palkkaa siitä, että suorittaa ok, mutta pälyää. Helposti tulee "nostateltua" siitä kun huomaan, että sen keskittyminen alkaa hajota, vaikka sillä taidankin vain vahvistaa vääriä asioita (pälyämisestä seuraa palkkaa..)

Pirkko oli tosiaan myös matkassa. Siitä oli (ehkä) kiva nähdä systeriä, vaikka systeri vähän turpaan halus vetääkkin. Voltti ei todella miltään rassukalta vaikuta! Pirkko sen sijaan vähän vaikutti. Viuhkan näkemisestä ilostui ja heti tissille. Viuhka on niin kiltti, ettei sanonut mitään, vaikka varmana ei mukavalta tuntunut! Saijasta ilostui ilman muuta ja Laura kyllä unohtui vielä tässä vaiheessa kun Saijan ääni kuului :) Ymmärrettävää ja ehkäpä asia jossain kohtaa muuttuu. Tytöt teki vähän putkea, Voltti pätevänä ihan Saijan kanssa ja Pirkko teki, miten omaksi parhaakseen näki :) Pirkkoa myös kovasti kiinnosti, mitä hallin reunuksilla oli, eikä haisteluretkellä pystynyt muuhun keksittymään. Miksipä jättää vallan mielenkiintoisia hajuja tutkimatta! Nooo, enköhän jossain kohtaa muutu niitä hajuja mielenkiintoisemmaksi :)

Tälläsiä asioita ollaan ihmetelty ja harkattu:
- katsekontaktia (tänään jo sujui paremmin)
- istumista (tämän jo osasikin, mutta vähän olen vaikeuttanut)
- maahanmenoa ( käskysanaa aloitin yhdistämään)
- luoksetuloa ja oman nimen vahvistamista (Pirkko sanaan jo reagoi kivasti ja haluaa tulla yleensä kovaa sisällä ja pihalla)
- hihnassa kulkemista ( mukana tulee, ei vedä, välillä vähän maistelee hihnaa)
- irti mukana kulkemista (seuraa hyvin mukana kun muu lauma on hihnassa, yksin ei olla vielä pihaa kauempana käyty)
- pannan pukemista (meinaa heittäytyä aina maahan ja mieluusti pussaa raisuna samaan aikaan-hurrrja Pirkko :)
- ei-sanaa (uskoo aika kiltisti)
- leikkimistä (lelun tuominen kyllä aika hakusessa, mieluiten edelleen taistelee ja sitten ryöstää lelun itselleen)
- nami-imuttelua (tänään tarjosi istumista jo mukavasti kun pysähdyin)
- kosketusalustaa (tänään yksi setti klikkerillä nenäkosketusta-> alkoi hyvin ymmärtämään, että alustassa joku juttu ja reagoi klikkeriin hyvin-> tajuaa, että siitä seuraa ruokaa)
- rauhoittumista (kitisee jos vauhti on ollut kova ja panokset olis kovina, mutta rauhoittuu noin viidessä minsassa syliin ja nukahtaa)
- häkissä olemista (hakeutuu myös itse nukkumaan häkkiin joten kovin paha paikka se ei ole)
- itsekseen olemista (muutamien kauppareissujen verran ja kun olen lenkittänyt muita - jos on hereillä kun lähden niin kitisee, mutta on ollut hiljaa kun tulen ja ihan rauhassa)

Sitten tietty kaikenlaista, mihin törmää arjessa: autossa olemista, lapsia, vieraita ihmisiä, mitä saa syödä ja mitä ei saa syödä jne. Kovasti on pienellä koiralla maailmassa ihmeteltävää! aattelin käyttää sitä talleilla tässä muutaman viikon sisällä. Kiltteihin ja erilaisiin koiriin pitäisi myös päästä tutustumaan. Töihin aattelin ottaa sen mukaan joku päivä, sillä siellä vasta erikoista porukkaa riittää. Ison määrän kehareita lisäksi siellä on tarjolla ainakin hissi, portaat, traktoreita, liukasta lattiaa, pyörätuoleja ne. Mutta mutta, ei nyt hätäillä näiden kanssa, ehtiihän sitä vielä. Kunhan nyt nämä omat systeemit tulevat ensin sille tutuiksi.

Ei vieläkään videota eikä edes kuvia, vaikka niitä on kyllä otettu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti