sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

pentuaksaa ja paimennusta sekä sussutokoa

Muutama viikko vielä kesälomaan. Jaksaa, jaksaa, jaksaa..

Lauantaina oltiin pikkusiskon lakkiaisissa. Se on kyllä niin kaunis tyttö. En tiedä, ovatko tytöt keskimäääräisesti nykyään pidempiä kuin ennen, mutta jotenkin hassua, että tunsin itseni lyhyeksi. Tai sitten niillä on vaan hirmuset korot. No niinhän se onkin! Enivei, juhlat oli onnistuneet ja oli ihana nähdä sukulaisia pitkästä aikaa. Meillä elämä on tainnut priorisoitua vähän niin, että aina ensi tulee koirat ja sitten vasta muut. Usein se aika joka jää koirilta kuluu kodin ja pihan laittamiseen, sitten kavereihin ja vasta viimeiseksi sukulaisiin. Nyt suunniteltiin kesälle onneksi treffejä toteutuvaksi vähän useamminkin.

Eilen käytiin Pirkkiksen kanssa paimentamassa Somerolla. Saija oli järkännyt pennuille retken ja olipas kivaa! Pyry pääsisi ekaa kertaa lampaille ja ymmärsi heti olevansa paimenkoira. Vip oli viime kerrasta syttynyt taas lisää ja Voltti meni niin pätevänä flikkana. Viuhka on ihan pro ja pääsi ihan oikeisiin hommiin kun kävi kokoamassa lampaita, häkittämässä, kuljettamassa ja vaikka mitä. Pirkkis sai taas kehuja ja on se vaan tohkeissaan hommasta. Katselin illalla videolta ja kuulin sitä kautta ohjeita, mitä en kuullut paikanpäällä. Oltiin niin kaukana ja mä taisin olla niin keskittynyt, että multa meni suurin osa ohjeista ihan ohi. Hyvä, että videolla kuului, niin ymmärsin nyt sitä kautta, mitä olisi pitänyt yrittää tehdä :)Harjoiteltiin sellaista, että en päästäisi Pikeä selän takaa kiertämään ja kun on lauman takana niin pysäytys ja maahan ja sitten uusi lähetys hakukaarelle. Viime kerralla halusi kiertää lampaita lähinnä vasemman kautta, mutta nyt oli oikea puoli vahvempi.. Kunpa asiat järjestyis niin, että pääsis useammin treenailemaan!

Paimennuksen jälkeen melkein samalla lössillä aksaamaan pikkupätkät. Pirkkis oli väsynyt paimennusurakoinnin jälkeen ja varmaan olis ollut ehkä fiksumpaa jättää treenilöt väliin. No olihan hyvä nähdä, mitkä asiat sillä korostuu kun on väsynyt (ja mulla). Pahkis treenasi samaan aikaan toisella puolella kenttää, joka oli Pikelle vähän liikaa. Sen ajatukset kiiri pahkiksen suuntaan vähän liikaa ja mulla meinas käpy palaa. Pienen tauon jälkeen paremmalla mielellä ja uusi yritys, joka tuntui enemmän siltä kuin yleensä. Huonoja juttuja on, että kovasti hakee selän taakse tai takaa ainakin putkia. Paljon tulee vahvistaa, et tulis ohjaukseen mukaan. Persjätöt on kamalan vaikeita vielä meille - ja siis niin monet tuhannet muutkin asiat. On takuulla erilainen kuin muut mun koirat sekä hyvässä, että joissain asioissa myös varmaan pahassa. paimennustaipumuksia pukkaa läpi ja varmana joudun nyt opettelemaan näitä asioita kantapään kautta, sillä ei kait sitä muuten opi. Vaikka kuinka olen kuullut, että vahvista, että tulee lähelle, vahvista, että hakee kontaktia, erota käskyillä selkeästi asioita jne. niin enhän oo riittävästi noihin paneutunut. No, se on laps vielä joten ihan kaikkea nyt ei kait vielä ole ollut tarvekkaan opetella. Agilityn osalta kerkee vielä oppia paljon, kun eihän vielä olla edes kunnolla päästy alkuun tai alkua pidemmälle. Mutta kun menee hyvin, niin on ihana. Tekee tukkatuubilla ja haluaa mennä kovaa! Mitattiin myös pennut. Tytöt on aika pieniä ja Pyry jo aika koipeliini (Vip ei ollut mukana). Pirkko oli vajaa 45 cm ja Voltti vähän pienempi. Pyry oli jotain 50 cm suunnilleen. Ja ikää siis noilla nyt n. 5,5kk. Pahkiskin mitattiin, oli 53cm.

Illalla käytiin vielä Avan kanssa kentällä. Päätin, että ilmoitan sen tokokokeeseen kesälomareissun varrelle kun reitin varrelle sopivasti osuu kohdille. Jos siis mahdutaan mukaan. Käytiin eilen läpi Alon liikkeet ja paikallamakuu. Aloitin aikalailla ilman suurempia virittelyitä melko kokeenomaisesti. Otin myös liikkeitä putkeen ilman palkkaamisia. Liikkeet sujuivat hyvin, paitsi hyppy, jota ei ole koskaan tolleen tehnyt. Mutta liikkeiden välit… pää pyöri kuin talitintillä. kenttä oli täys törppöjä ja muita merkkejä ja Ava oli päättänyt, että ne on kait joku palkkahomma. Aina kun liike tuli päätökseen ja jos erehdyin lopettamaan liikkeen vapautukseen niin yritti singota jonkun merkin kimppuun leikkimään sillä. Voi tsiisus, mikä pölvästi. Hyppy oli melkosen mielenkiintoinen. Koitin tosiaan tehdä kokeenomaisesti kun aattelin, että osaahan se nyt hypätä ja pysähtyä seisomaan käskystä. Juu, ei osannut. Hyppäs niin, että koitti vissiin jäädä hypylle tekemään 2on2offia ja kun ei onnannu niin kääntyi mua kohti ja meni iloisesti maahan tyytyväisen näköisenä ”Enks mutsi tehny hyvin! ”. Sitä tarvis vissiin ainakin treenata.

Tänään epiksiin Avan kanssa kontakteja palkkaamaan. Aattelin käydä nyt muutamia epiksiä ennen SM-kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti