torstai 14. heinäkuuta 2011

viimeistelyreenit ja pirkkokuulumisia

tänään vielä Avan kanssa riman hallilla treenaamassa tiistain hankaluudet mallilleen. Pysyi nyt pujottelussa, vaikka mitä väänsin ja vaikeutin. Tehtiin myös puomi-putkierottelua, keinulla leikkauksia, pöytää ja avokulmia kepeillä. No proplemos. Näillä mennään ja sovittiin Avan kanssa, että viikonloppuna pidetään kiwaa :)

Pirkkis on päässyt loman aikana kisoissa lämppäriesteille reenaamaan ja muutaman kerran myös ihan kentälle. Oon joitain juttuja alkanut hiffata siitä ehkä paremmin. Paljon on kuiteskin, mitä en vielä ymmärrä, mutta vastahan tässä opetellaan toisiamme tuntemaan. Sen nyt ainakin oon tajunut, että se on agilitya tehdessä melkosen herkkis. Ymmärtää pienimmästäkin jos homma ei mennyt ihan kuin suunnittelin ja alkaa ottamaan tämän jälkeen enemmän etäisyyttä, eikä tule enää niin napakasti lähelle. No nyt oon ratkaisuut niin, että kun tulee "virhe" niin reagoin kehulla. Enpä tiedä teenkö oikein pitkällä tähtäimellä ajateltuna, mutta ainakin näin vältytyään epävarmuuden syntymiseltä.

Oon myös huomannut, että sen kanssa rytmitys tulee olemaan jotain ihan muuta kuin Avan kanssa. Sitä pitää käskyttää lähelle toisin kuin Avaa, jota pitää käskyttää kun haluaa sen toimivan kauempana. Ihan päinvastaista siis. pirkkis ei vielä oikein rintamasuuntia lue vaan menee kuin juna siihen suuntaan johon mun liike vie. tätä ollaan nyt vähän reenattu twistien avulla ja valssien myös. Lähtöelämää olen myös alkanut miettimään ja harkkaamaan. Tähän asti olen jättänyt sen maahan tietyn kaavan mukaan, mutta nyt huomasin, että homma ei ole hyvä niin. Oon nyt hiukkasen nostattanut tunnetilaa sillä ja jättänyt istumaan. On ollut parempi ja muutamia kertoja on tullut sille "se ilme", jota haluaisin sillä lähdössä olevan.

Se mikä on superia on se, että kisapaikkojen hektisessä ilmapiirissä se virittyy, mutta muiden kyttäämisen sijaan on alkanut hakemaan muhun kontaktia aktiivisemmin. Haluaa tehdä ja jopa valitsee mut, vaikka tarjolla olis esim leikkiseuraa tms. Muistutti keskiviikkona jopa vähän volttia kun samanaikäinen pentukaiffari yritti kosiskella leikkiin ja pirkkis ei ehtinyt kun haki niin kontaktia ja tarjosi temppujaan päästäkseen hommiin mutsin kanssa.Tuo lämmitti mieltä, sillä tähän saakka Pirkko on valinnut kyllä toiset koirat ja muiden pussaamisen ykkösenä ja kakkosena.

Ollaan edelleen tehty ihan minitreenejä sen kanssa, ehkäpä enimmillään 5-8 esteen pätkiä, joissa putki pariin otteeseen. Eri ohjauskuvioista ollaan tehty takaakiertoa, valsseja, niistoja, jenkkikäännöksiä ja vähän leikkauksia. Pikkusen ollaan reenattu twistiä, pakkovalssia ja sylkkäriä. Rimoja ei olla vielä pidetty, mutta pumppeja oon käyttänyt. Ei ole mennyt vielä mitään muita esteitä kuin putkia, pussia ja tosiaan noita hyppyjä. Alastuloilla tykkää olla 2on2offissa ja oon aatellut, että se saa riittää toistaiseksi. Keppejä on kujana mennyt ehkä kolme kertaa, eikä siis yhtään osaa sitä vielä. Aika paljon ollaan kentällä edelleen vain leikitty ja juostu ilman esteitä. Se mikä on kiva, niin nyt musta leikkii hyvin ja tuo lelua jo jopa innokkaasti pääsääntöisesti. Tykkää kyllä myös ruoskia itseään sillä. Ja pikestä ehkä paras leikki ikinä on, että juoksen sen kanssa päättömästi ympäri kenttää. kovin tehdään siis vielä beibisjuttuja, mutta eiköhän tuo vielä kerkee :)

Tokossa on aika hiljaiseloa. Jonkin verran oon tehnyt käskyerottelua, jotta olisi tarkkaavaisempi sen suhteen, mitä sanotaan eikä sen suhteen, mitä toivoo tai luulee sanottavan. Myös tokossa ollaan enempi vain peuhattu ja leikitty totuuden nimissä.

Muuten pike on treenannut tosi paljon ja onnistuneesti sitä, miten naapuriin mennään ilman lupaa sopivana hetkenä. Tekee sen tosi hyvin ja ihan huomaamatta. Naapurin täti tänään totesi, että se ei heitä oikeastaan haittaa, sillä pirkko löytyy aina heidän pihastaan makaamasta selällään sieltä mistä lapset leikkii... kuulemma ei haittaa ketään, sillä ei tee mitään pahaa. Kunhan vaan makaa kuolleen näköisenä selällään ja ikäänkuin noin osallistuu lasten puuhiin kunnes jää kiinni ja toimitetaan takaisin omalle pihalle.

Huomenna nää sitten lähtis :) Vain Ava (ja pasi) lähtee mukaan ja meille tulee koirahoitaja muuta laumaa kaitsemaan. mitään ei tietty olla pakattu ja kaikkea tarvii vielä huomenna tehdä ennen lähtöä. Mutta mikään kiire ei ole ja lähretään kun lähretään (niinkuin pohojanmaalaisittain kuuluu kait sanoa). ens viikolla uskoisin, että päivittlen sitten kuulumiset, miten meni.

Superisti tsemppiä kaikille tasapuolisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti