maanantai 15. elokuuta 2011

sunnuntaitreenailut

Tavattiin treenailun merkeissä Saijan, Sarin ja Mian kanssa. Tehtiin rataa, jossa oli asioita, jotka oli meille Piken kanssa vielä vaikeita. Meille nyt monet asiat on vielä vaikeita kun ei olla niitä treenattu, mutta eivätköhän tuosta selkiydy kun kokemusta karttuu. Eilisessä treenissä siis keskityttiin päällejuoksujen treenaamiseen ja kaippa muutamaa poispäinkääntöäkin kokeiltiin.

Palkkauksen kanssa tarvii olla tarkkana, se kait se ratkaisevin tekijä aina on. Hyvin pirkko ymmärtää minusta asioita kun sille vaan opetetaan. Luonnostaan varmaan jotkut asiat tulee helpommin ymmärretyksi ja opituksi kuin toiset, mutta en usko, että mikään on mahdotonta oppia tai ymmärtää. Mulla kaikki aiemmat koirat ovat aina tulleet hyvin ohjauksiin, mutta eivät sitten taas ole kovin estehakuisia tai itse lue rataa kovin hyvin. Siispä noihin aiempiin kokemuksiin pohjautuen en kait osaa kantaa huolta hirveesti, että en saisi Pirkkoa seuraamaan ohjausta. Rytmitys on varmasti erilainen kuin belgien kanssa on ollut. ja on totta, että kulkee mieluummin vähän kauempana kuin belgit, mutta tulee kyllä likikin jos palkkailen lähelle. Mutta siis summa summarun.. ei ehkä ole viisasta vielä oikeesti puhua asioista niin, että ”tälläset on meille vaikeita” tai ”mä en osaa..” jne. vaan pitäisi kait enemmän keskittyä miettimään sitä, että mitä sille tarvi opettaa, koska se ei vielä osaa ja mitä mun pitää oppia, jotta osaan sitä opettaa. Mietin myös sitä, että mulla menee vähän vääränlaiselle psyykkaukselle jos jo nyt päättää, mitkä asiat ovat vaikeita sen joidenkin ominaisuuksien takia. Mä oon just sellanen torvi, että varmasti tulevaisuudessa helposti totean (ja siihen kovasti uskon), että ”nää on ollut sille aina kamalan vaikeita kun..” selityksiä löytyy varmasti, mutta tosiasia voi olla, että on vaan harjoituksen puutetta ja sitä, että tulee niitä hankalaksi kuviteltuja asioita vähemmän treenattua. Olihan huonoa suomenkieltä.. :)

Mutta siis Pike parani treenin myötä kun oppi tajuamaan, mitä haluttiin. Meni musta ihan hyvää vauhtia ja kääntyykin hyvin kun tietää, että pitää kääntyä. Selvästi on kamalan tohkeissaan kun sisarukset ja mutsi (+Saija) on paikalla. Pitkästä aikaa sen ajatukset vähän karkaili siis muualle, mutta ei pahasti lainkaan. Siinä on kyllä kehittynyt. Lähdössä pysyi, mutta saisi sieltä vähän itsevarmemmin lähteä. Lopuksi kun leikkivät niin Pirkkis vaan enempi keskittyi muiden paimentamiseen.. ja komensi Pyryä joka taas rakastui siihen. Joo ja toki kiemurteli maassa kuin matonen ja pissasi alleen kun näki mutsinsa. Saija muuten meinasi, että Pirkko voisi vielä kasvaa kun on niin takakorkea. Tiedä häntä. Onhan se jo aika iso, melkein äiteensä kokoinen eli varmaan joku n. 50cm. Pojat ovat niin hauskoja koipeliineja ja on Voltillakin jalkaa, vaikka vähän pikkusempi onkin. Jos siitä jää medi niin mediluokassa saa muut kyllä vapista. Ja jos siitä tulee maksi niin sama juttu. On hirmu pätevä työnarkkis jo nyt ja menee niin hienosti. Samoin poijjat!

Kokeilin myös pikkusen Viuhkan kanssa ja olipas hauskaa. Se tuntui niin kevyeltä! Pikkusta pätkää vaan joten eipä siitä nyt kummempia vielä voi sanoa. Sellanen fiilis kuiteskin jäi, että täytyy toivoa, että pirkkis tulis mutsiinsa!

Ava pääsi treenailemaan myös ekaa kertaa karsintojen jälkeen. Oli syönyt (varastanut) mökillä puolisen kiloa raakoja perunoita, pari kesäkurpitsaa ja avomaakurkkuja joten pienellä varaukselle jos olis vaikuttanut mahakipuiselta. Kakkas kamalat kasat, mutta muuten vaikutti normilta joten menin kyllä. Tarkoituksena oli vaan fiilistellä ja ihanaahan sen kanssa on fiilistellä kun kaikki tuntui niin helpolta. On se ihq sussu ja ihanaa päästä taas agiliitämään sen kanssa. Agilityloma on tehnyt kyllä meille molemmille varmasti hyvää!

Viikonlopuna hienoa menestystä taas jälleen kerran agilityn PM kisoissa ja PK SM-kisoissa, Onnea kaikille! Erityisonnittelut Epulle ja Ricolle EK SM pronssista, Leealle ja Kaikulle haun hopeasta sekä Janitalle ja Jarille yksilökullasta! Ja marianne ja Träp hienosti kolmansia- niiden menoa on aina ollut mukava seurata. Ja sitten vielä maksien joukkue hopealla ja medit voittivat! Aivan huippua :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti