keskiviikko 19. lokakuuta 2011

piiitkä päivitys

riks ja raks, kaularankani halusi taas muistuttaa itsestään. Tällä kertaa se pääsi ihan näytille saakka, sillä päädyin työterveyden kautta röntgeniin. Onneksi siellä ei mitään kummaa näkynyt, ainoastaan anatomista heikkoutta vai miksi lie kutsui. Lordoosi on oiennut, josta nyt on aiemminkin ollut puhetta. Jännitysniskaksi sitä usein on kutsuttu ja akuutissa vaiheessa noidannuoleksi haukuttu. Nyt akuutissa vaiheessa lääkkeitä ja sitten pitäisi muistaa sitä huoltaa ja hoitaa. En tietty niin tee vaan valittelen sitten kun oikein kipeytyy ja kärsin kipuilusta. Itseasiassa on pysynyt nyt jo melkein vuoden todella hyvänä kun olen kuukausittain käynyt kiropraktikolla. Nyt säästösyistä oon jättänyt käynnit väliin ja niin vain mentiin taas vanhaan moodiin. Tarvis varmaan varata taas aika rangan oikasuun. Tuosta voidaan olla montaa mieltä, mutta mulle on toiminut kun vaan säännöllisesti käyn.

Reilu viikko sitten käytiin Itä-Suomi turneella (joku itä-suomalainen voi olla hiukka eri mieltä siitä, mihin Kotka ja Kouvola kuuluvat.. ehkä kaakkois-suomeen? onko sellainen olemassa?). Alla yhteenvetona, mitä keräsimme radoilta Avan kanssa:

la 8.10:
1. rata: ihan hyvä nolla ja toiseksi.
2. rata: hyl. Radan lopussa ansaputki imi enemmän kuin mun ohjaus ja sinne meni. Muuten ihan jees ja tuntui varsin nopealtakin. Tässä tuli muuten myös tuomitsematon ylösmenovirhe puomilta.
3. rata: hyl. Radan lopussa en ollut tajunnut, miten putki syöttää yhdelle ansahypylle. Sinne meni kun en lainkaan estänyt. Typerä minä..muuten todella hyvä rata, päivän paras.

su 9.10:
1.rata:hyl. En tykännyt yhtään profiilista ja varsinkaan alusta, jossa koiran piti olla kepeillä taitava. Sijoituin väärin, kielto kepeiltä ja sitten vielä lähti kesken pois ja pujotteli väärään suuntaan. Muuten ihan hyvä. Pysähtyi kontaktit, mutta lähti pikkusen ilman lupaa (mikä on tollanen käsite kuin pikkuisen ilman lupaa? Siis ilman lupaa) Aalta ja puomiltakin, jonne sitten palautin.
2. rata: 10, rima ja keppivirhe. Hankala alku johon en keksinyt mitään hyvää ratkaisua, rima tuli sitten tiukassa takaaleikkaus/backlappi tyyppisessä yritelmässä. keppivirhe myös. Ei mikään mahdoton avokulma, mutta kovasta vauhdista, enkä päässyt auttamaan profiilin takia. Meni jonnekkin kolmosväliin.
3. rata: 5, yksi rima. Muuten hyvä rata, mutta mistä lie sain päähäni karjaista sille yhdellä käännöshypyllä ylimitoitetusta ja otti siitä riman.

Se mikä oli hyvä oli se, että Ava jaksoi tosi hyvin koko viikonlopun. Mulla oli sunnuntaina tekemistä oman nuppini ja kroppani kanssa, sillä annoin mielestäni tyhmien rataprofiilien vaikuttaa fiilikseen, enkä muistanut taas juoda ja syödä joten hyydyin. Mutta viikonloppu oli oikein mukava kaikinpuolin. Metkun kanssa ei tuloksilla juhlittu, mutta ihan hyviä pätkiä mahtui monille radoille. Kiitos Satu seurasta!

Viime viikolla sitten Ava oli enempi tauolla ja kisasi vain lauantaina. Pirkkis tuuras Avaa Riman treeneissä ja pääsi myös Voltin kanssa privatreeneihin lauantaina.

Kisarapsa ensin:

La 15.10:
1.rata: nolla. Siihen nähden, että hetkeä aiemmin ihmettelin, että miten puen päälle kun sattui, enkä pystynyt kääntämään lainkaan päätä ennen rataa niin oli ihan hyvä veto. Menin ihan treenifiiliksissä radalle, joka toimi, sillä Avakin oli kuin treeneissä. Muutamat käännökset hiukan valahti, mutta napakampina käännöksinä olisi voinut olla hitaampi.
2. rata hyl. Liioiteltu karjaisu ennen muuria ja kiltti koira luuli kait, että sinne ei pitänytkään mennä ja vetäsi liinat kiinni ja lensi päin muuria .. mitään ei onneksi kait käynyt (ens käsittelyssä sen sitten kuulee) ja muuten rata ihan jees. Alussa tekniikkajumppaa ja lopussa kaahotusta. Muuri oli sillä kaahotusosuudella.

Pirkon kanssa lähdettiin kisojen jälkeen treenaamaan Nummelaan Saijan ja Voltin seuraksi. Tehtiin lyhyttä pätkää, jossa nyt oli kaikenlaista ohjattavaa. Uutena tehtiin ekaa kertaa vippausta ja poispäinkääntöäkin treenattiin pitkästä aikaa. Molemmat sujuivat ihmeen hyvin! Takaakiertoja tulisi vahvistaa ja kuljetusta myös niin, että vauhti pysyisi hyvänä. Tehtiin pätkissä ja lopuksi kokonaan 10 esteen pätkä. Pirkkis oli oikeastaan aika hyvä :) Ehkä hiukan toistelen itseäni, mutta on noi sisarukset vaan kaikki ihania!

Pahkis ja Pasi siirtyivät sunnuntaina kakkosiin ihan komeella nollavoitolla. Ne on mun suosikkeja.. ;)

Eilen Jarin treeneissä Avan kanssa varsin onnistunutta nollatreeniä. Tosin tehtiin lyhyitä pätkiä, oliskos ekassa ollut 14 ja tokassa19 estettä. Treeneissä kyllä tuntuu muuten osaavan pujotella, miksi ei sitten kisoissa?

mitäpäs muuta? Hirvee autokuume päällä, mutta siihen on onneksi tulossa pian helpotusta! Viikonloppuna lähdetään Pirkkiksen kanssa kouluun Paraisille, saas nähdä, mitä siitä tulee. Helmikuussa olisi ilmeisesti soveltuvuuskoe ja kesäkuussa meidän pitäisi olla valmiita toteuttamaan sitten koira-avusteista työtä. Hauskaa!

Aa, ehkä viime päivityksen ja tämän välissä oli mm-kisat joten pienet hehkutukset Tuulialle ja Punssille: sairaaan hienoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!! ONNEA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti