lauantai 1. lokakuuta 2011

Elinan treeneissä

Eilen illalla käytiin Elinan koulutuksessa Pirkon kanssa. Mukana myös Saija ja Voltti, Mia ja Vip sekä Heli ja Lasse Saria ja Pyryä tuuraamassa. Kaikki olivat päteviä, Voltti meni taas ihan proona. Treenattiin backlappia hyvin pilkottuna niin, että onnistuminen oli varmaa. Lassen tyyli oli ehkä kaikkein lennokkain, mutta eiköhän siitä asetu. Saivat yhden aivan upean tehtyä :) Sitten rataa pätkissä, jossa kaikkea, mitä ollaan nyt siellä treenattu ja kotiläksyiksi saatu. Lopuksi putkesta kääntymistä. Mikä sitten onnistui ja mikä ei:

Backlappi meni mielestäni ihan mukavasti. Täytyy vaan olla tarkkana, että riittävästi koiraa peruuttamalla saatan. pirkkis kun on reaktiossaan melko nopea. Päällejuoksu sen sijaan on hankalaa vielä meille. Sitä oon vähän treenannut, mutta arvasinkin, että ei vielä ole lainkaan ytimissä. Nyt täytyy laittaa palkkaa valmiiksi ja muistaa, että reagoin oikein jos virheitä tulee. Pirkko kyllä oppii kun itse vaan olen tarkka. Vekeissä täytyy olla tarkkana, että katse koirassa, käsi ihan lähellä ja että en liikaa linjaa, jotta ei lähde takaakiertoon (pitää etäisyyttä). Valssit pitää saada ajoissa valmiiksi. Ja siis ennenkaikkea, että omaa rytmitystä ja sitä palkkkojen sijaintia tulee miettiä ja treenata. Paljon palkkaa valmiina tai apparilta. Omaa ajatusta tulee myös muuttaa enemmän niin, että pidän, pidän, pidän ja tarvittaessa päästä. Vähän kuin käsijarru päällä, sillä tuo hakee esteitä niin mukavasti. Lähinnä siis enemmän jarrutan, että saan oikeilla esteille ja sitten tietty vastapainoksi sitä, että saa mennä luukuttaa helppoa rataa. Mutta ei vaan jompaakumpaa. Avaa täytyy puskea ennemminkin joten huomaamattani huitasen pirkkoa ja se lukee tilanteet niin, että lennä kolmen esteen päähän. Mutta tokihan nää opin, eihän mulla ole vaihtoehtoa :) sitäpaitsi luotan siihen, että kun tuon tajuan niin ohjauksesta voi tulla aika nautinnollista, siis kun koira etenee itse.

Elina puhui lopussa pennuista mukavasti, taitaa tykätä niistä. Koska ollaan kovin puolueellisia aiheessa ja noista niin hirveesti tykätään niin jatkettiin asialla mässäilyä vielä hetken aikaa :) Kun onhan noi oikeesti ihan supereita! Voltti ja Saija tekevät niin helpon ja taitavan näköisesti. Voltti on ihan pikkuTip, menee hyvällä intensiteetillä ja kääntyy, kokoaa ja käyttää kroppaa niin taidokkaasti. Vip ottaa kaksi askelta ja oho se menikin jo kahdeksan metriä. Saa itsensä hetkessä hyvään vauhtiin, mutta pitkästä ja tehokkaasta laukasta huolimatta hupsheijaa kokoaa itsensä hetkessä. Pirkkis menee kuulemma kovaa (itse vaikeaa arvioida kun on ohjaksissa), mutta kykenee kuitenkin hyvin mulkeroimaan käännöksissä. Mutta voi kun ne kaikki leikkivät hyvin, omaavat hyvän moottorin, keskittyvät ja pitävät jotenkin nupin mukavasti mukana. Taitavat pennut! tai junnut, ovathan pian 10kk!

Tässä ollaan justiinsa matkalla taas Turkuun kun Pasi ja Pahkis kisaavat Tsaulla. lähdettiin koko kööri kun jatketaan tuolta sitten matkaa mökille. Ilma on kerrassaan aivan upea! voi, miten ihana syksy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti