torstai 21. huhtikuuta 2011

kaksi karpaasia

hyvää pääsiäistä! Kun sais nukkua niin enköhän herää klo 7(vaikka petiin on menty vasta puolen yön jälkeen).. jos kohta lähtis tottiksia ottamaan sussun kanssa. Illalla grilijuhlimaan veikkojen kanssa, kivaa :) Pääsee samalla näkemään kahta super ihanaa veljenlasta. Ehtisköhän sitä vaikka salillekkin?

Eilen illalla zelkjon opeissa metkun kanssa. OMG. Eka pätkä lähes mahdoton kun pitkät välit, eikä ehtinyt esteille kertomaan käännöksistä tai ohjaamaan läheltä pois ansoilta. Z totesi vaan, että et taida treenata tuon kanssa ja yritä nyt jotenkin saada tuo rata loppuun niin tehdään jotain helpompaa.. Oltiin vissiiin koko ryhmä niin onnettomia treenin suhteen, että päätti tosiaan tehdä toisen treenin meille. Enemmän käännöksiä ja mahdollisuus ohjata lähellä. Se sujui jo tutummin. Kontaktit on pötköllä nyt hitaat,mun on pakko juosta aika paljon ohi, jotta tulee alas, eikä siis tule kuitenkaan. Jää himmaamaan 30cm päähän maasta. Käännökset painaa lujaa läpi jos en ehdi kunnolla jarraamaan. Rimoja ei enää paljoa tullut tokalla setillä ja teki yhden varsin hyvä sylivekkijaakotuksen. Enpä ole ihan varma, että jäikö treenistä hyvät vipajat kisata viikonloppuna. Pitäisiköhän sitä vähän käydä lauantaina treenaamassa..?

Pirkosta oon ollut vähän huolissani kun liikkuu niin kamalan näkösesti. Eilen sitä ihmeteltiin ja pennun löysyydeksi se tulkittiin. Kukaan ei kait nähnyt mitään epäsymmetrisyyttä, mitä ite oon bongannut. Riina ja Saija kävivät sen polvet läpi, vasen vähän löysempi, mutta ei luksoidu (niinkun jo ehdin pelätä). Nyt on kait se hetki kun pitäisi silmät sulkea ja pitää kädet ristissä, että hyvä siitä tulee. Toisilla tuo vaihe on rankempi kuin toisilla ja Pirkko on kyllä nyt aika honkkelikonkkeli, takakorkea, kömpelö lapsirukka. Voltin rinnalla näyttää epäsporttiselta kuulantyöntäjältä, mutta ehkei nyt keskimääräsesti niin kamala jytky ole. Voltti on vaan pieni (ja sporttinen) ja Pirkko pikku karpaasi. Painaiskohan nyt 11kg, luulisin, ja korkeutta varmaan vähän reilu 40cm.

Sain zeljkolta myös hyvää muistutusta, että järkeä saa käyttää tossa hallissa hengailussa. Pirkko on nyt lähiaikoina keskittynyt eri paikoissa aikalailla vain ihmisten pussaamiseen ja muiden koirien moikkaamiseen ja sen kyllä huomaa.. On myös agilitystä selvästi innostunut penkkiurheilija joten yhtälö ei ole hyvä. Huomasin eilen, että kun tullaan halliin, niin sillä ei ole kiirus mun kanssa tulla tekemään hommia vaan moikkaamaan ihmisia, koiria ja katsomaan agilitya. Miten salakavalasti onkin näin päässyt käymään. Se on ollut niin hyvin kontaktia hakeva, että en ole nyt muutamien viikkojen aikana panostanut yhtään yhdessä tekemiseen (muualla kuin kotona nyt vähän jotain). Jotenkin oon kait liiaksi halunnut sulkea silmiä sen kamalalta kasvuvaiheelta ja kun hampaat on irtoillut niin ahkeraan, että suu on ollut kipeä niin en ole viitsinyt edes leikittää pahemmin. No, hyvä että joku kehtas sanoa, niin otan asian vähän vakavammmin. Yritin tosiaan eilen leikittää sitä kun toinen koira suoritti, eikä Pirkko lähtenyt leikkiin vaan kiskoi kohti toista koiraa, eikä ottanut yhtään kontaktia. Yritin houkutella leikkiin, mutta kun ei tepsinyt niin kielsin, joka ei sekään oikein tehonnut. Tämän jälkeen Z kommentoi, että jos saa päättää, että ei leiki kun pyydän vaan tekee mitä haluaa niin se ei tiedä hyvää agilitya ajatellen. On kurjaa jos oppii, että sen ei tarvitse tehdä niinkuin pyydän. Jatkossa sama asia voi toistua myös radalla, koira ei tule minne näytän vaan menee minne haluaa, ei välttis pysähdy kontakteilla jne. Ja olishan se nyt tärkeintä, että haluaa tehdä mun kanssa eniten. Nooo, nyt sitten vaan tilanteet sille helpommiksi alkuun. Jos ei leiki hallissa niin sitten hallin ulkopuolelle. Täytyy vahvistaa, että ottaa kontaktia muhun ja ehkä pitää nyt myös pieni breikki tästä ihmisten pussailusta ja koirien moikkaamisesta. Tai edelleen vakavasti myös mietin, että annan sen nyt vaan kasvaa pahimman vaiheen ohi. Toisaalta noiden temppujen tekeminen olis varmasti hyvä juttu sen motoriikalle. Sen on vaan niin vaikea tehdä edes niitä just nyt kun ei yhtään tiedä, kuinka monta jalkaa sillä on.

Aa, toi otsikon kaksi karpaasia viittaa siis myös muhun. Uusi elämä etenee, mutta kuntoilun osalta nyt viime viikkojen aikana huonommin. Saakeli kun en ole vaan muka ehtinyt. Mihin noi päivät oikein häviää..? Puntari onneksi on pysynyt kaverina, painoa näemme lähtee pikkuriikkisen edelleen, vaikka en oikeasti edes laihduta. Toi vähempi hiilareiden syönti vaan tekee silleen. Nyt on lähtötilanteesta tammikuusta lähtenyt itseasiassa melkein kuusi kiloa. Sinänsä jännää, että sitä ei kyllä huomaa juurikaan mistään. Tissit vaan on hävinnyt.. :) Että onpahan tääkin järkevää.

jep, mut palataan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti