tiistai 19. huhtikuuta 2011

kevät tulee!

Ihanaa, kevät tulee ihan oikeestikkin! Viikonlopuksi on kuulemma luvattu jopa +20astetta, voiko olla totta :)

Pirkkis on lähiaikoina keskittynyt eniten pussailuun (tai pussailun kohteena olemiseen), muiden koirien kanssa tutustumiseen ja hengailuun. Viime viikolla kävi pari kertaa hallilla tekemässä putkea ja lelulle kirmaamisia siivekkeiden välistä juoksennellen. Kotona oon yrittänyt vahvistaa, että toisi lelua. Toki myös samoja vanhoja juttuja tehdään, mutta mitään uutta ei olla oikeen opeteltu (eikä vanhoissakaan oikein edetty). Pitäisiköhän kärsiä huonoa omaatuntoa kun temppuilujen opettaminen on jäänyt vähemmäksi..? Ehkei. Se on nyt niiiiiin kamalassa kasvuvaiheessa, että parempi antaa vaan olla ja kasvaa. On aikamoisen takakorkea koipeliini, löysä kuin mikäkin ja liikkuu aika hmm…ei niin sulavasti. Lisäksi vaihtaa hampaita nyt niin ahkeraan, että leluilla leikkiminen tai revitteleminen ei ole parasta hommaa tällä hetkellä. Antaa siis tyttösen olla, ehditäänhän me. Tärkeintä on, että tykkään siitä niin kamalasti, että voiko pennusta noin tykätäkkään? Tuo tykkäämisen tunne on kait paras pohja kaikelle tulevaisuudelle ja se asia on kyllä kunnossa.

Viime viikolla käytiin rokotuksilla ja Pirkkis hurmasi odostustilassa ihmisiä kiskomalla tosissaan vaa’alle 2on2offia tekemään. Välillä hän rakasti odotustilan lapsia yrittämällä ihan kamalan kiltisti moikata niitä (lue: makaa selällään lasten edessä samalla ilmaa harkitusti nuollen ja viaton ilme naamallaan), hän myös rakasti rajusti odotustilan aikuisia (lue: hyppii ilmaan villisti tukka takana yrittäen päästä nuolemaan kasvoja ja syliin). Pätevyyttään hän esitti tarjoamalla mulle kaikkia temppuja, joita nyt osaa (koska namia oli varmasti mukana). Kun mitään ei tapahtunut, jäi hän nukkumaan jalkoihin. Eläinlääkäri vakavalla äänellä totesi, että suosittelee, että Pirkko jäisi erityisseurantaan hampaiden vaihdosten ajaksi (sillä on muutamia maitohampaita haljennut..) ja suositteli, että jos alkuun Pirkko muuttaisi heille noin pariksi kuukaudeksi.. Sellanen se meidän Pirkkis on, että osaa hurmaamisen taidon tosi hyvin. Saa nähdä kuinka possu siitä tulee kun katselen sitä niin vaaleanpunaisten lasien läpi tällä hetkellä. On sillä nimittäin pilkettä silmissään suuntaan jos toiseen. Tapa, millä luikertelee aikuisten koirien luo - sanoisin, että varsin viehättävän olemuksen takana on myös hieman dominanssia. Se on tarkka resursseista ja onkin saanut kuulla kun on muutaman kerran komentanut muita koiria aarteiltaan, jotka eivät edes ole sallittuja aarteita (esim. tiskikoneen astioiden esipesu). Ja kun rapsutan muita ,niin ei aikaakaan kun hän yrittää vallata kaiken huomion itselleen. No, pieniä asioita, mutta hyvähän se on kiinnittää näihin huomiota mahdollisimman ajoissa.

Zeljko(ja ihana Tip)on Suomessa ja maanantaina oltiin Avan kanssa sen koulutuksessa. Oli taas hyödyllistä, se on kyllä kiva tyyppi ja tykkään sen tavasta ohjata, vaikka poikkeaakin omastani jonkin verran. Voiko ihmisen olla niin vaikeaa ymmärtää ihan vaan kääntämistä..?? voi näköjään. Siinä mielessä uskoisin, että sen tapa sopii mulle, että tykkään juosta ja yrittää ehtiä. Sanoi, että Ava liikkui hyvin treeneissä ja se olikin hyvä. Pyysin vinkkejä, millä se lähtisi tekemään vauhtia sille lisää ja kehotti mua tekemään paljon lyhyttä pätkää korkealla vireellä. Täytyy myöntää, että mä oon kyllä huono tsemppaamaan koiraa äänellä kun ohjaan. En osaa edes mielikuvissa nähdä itseäni paljoa ääntä pitävänä ohjaajana. Varmana tarvis tehdä jotain ja kokeilla, miten oikeesti on. Hyötyykö ava siitä vai ei.

Tällä viikolla vielä parit Zeljkon treenit, tai yhdet? En ole itseasiasassa varma, että tuleeko torstaina sporttikselle. Lauantaina ainakin. sunnuntaina kisat metkun kanssa ja maanantaina Avan ja metkun. Mitähän muuta kivaa sitä keksis pääsiäiseksi? Mulla saattaisi vähän tehdä mieli bilehilettää perjantaina :) Löytysköhän joku samanhenkinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti