tiistai 26. huhtikuuta 2011

lämpöenkat

voihan pääsiäinen, miksi lopuit jo? Säät eivät olisi voineet olla paremmat viikonlopun aikana , ihanaa! Alli taitaa meidän koirista eniten nauttia lämmöstä. Se hakeutuu kuistille paisteeseen grillaamaan itseään ja näyttää siltä, että ei voisi olla onnellisempi. Vaikka taivas tippusi niin se tuskin sitä huomaisi. Se vaan makaa kyljellään pitkin pituuttaan ja nauttii. Ava pöljä makaa auringossa ja näyttää siltä, että tukahtuu kuumuuteen.. Kaippa jonkinmoisten toiminnanohjauksellisten vaikeuksien takia ei tajua kuitenkaan siirtyä varjoon.. Pirkkis on pihalla ja pihalla ja pihalla. Sillä on niin monta projektia koko ajan kesken, että viihdyttää itseään niin kauan kuin sen antaa viihdyttää. Välillä se nukkuu terassin kupeessa ja välillä istuu ajatuksiinsa upoten pitkiä aikoja ja katselee maailman menoja.Se käy molemminpuolisilla naapureilla kylässä. Naapurin tolleri 10kk on se lempikaiffari ja käy siellä leikimässä. Toisen puolen naapurin lapset n. 3v ja 5v on myös sen kaiffareita ja oma-aloitteisesti on myös siellä käynyt. Pahkis seuraa Pasia. Sillä on tosiaan joku kumma raasu vaihe menossa ja haluaa olla siellä, missä pasikin. Koirat ovat niin innoissaan keväästä, että ovat kamalan leikkisiä. Jopa Alli ja Ava ovat intoutuneet painimaan keskenään monet kerrat ja se on harvinaista. Pirkon kanssa on ihanaa leikkiä jokaisen mielestä. Kaikki leikkivät sen kanssa eritavalla ja pirkko myös niiden kanssa eritavalla. Hassuja. Pahkis osallistuu joka hommaan, mitä on tekeillä tai vireillä. On ne vaan ihania ihan jokainen.

Pääsiäisenä kisattiin ja treenattiin. Jotain uutta ..? Lauantaina Pirkon kanssa Zeljkon opeissa pentukoulutuksessa. Hyvin män, eikä tarvinut yhtään palata torstaisiin ajatuksiin. Nyt se jaksoi hyvin touhuta mun kanssa, eikä ollut kiinnostunut muista. Leikki hyvin ja sen kanssa oli ihanaa puuhata. Taisi Zeljkokin siitä pitää, mutta se taitaakin olla vähän puolueellinen. Käytiin tekemässä makkararuutua Piken kanssa sunnuntaina ja pike oli kuin olis aiemminkin tehnyt noita hommia. Nokka pysyi maassa ja kiiruusti palas takas ruutuun kun tajusi siirtyneensä sieltä ulos. Ei häirinnyt mikään ohiajava auto tms. Hän oli töissä. Ava kävi ekaa kertaa metsäjäljellä. Suunnitelmissa olis saada sille jäljeltä tulos. Saapa nähdä, miten käy.

Sunnuntaina Metkun kanssa Purinalla hyl-0-hyl. Nolla hypäriltä, joka sinänsä harmillista, sillä hypärinollia on jo riittävästi hankittu. Kuumuus, ulkokisat, hieman pehmeä pohja,treenamattomuus, meillä olo tai mikä lie oli vienyt selvästi siltä voimia. Tai varmaan noi siis yhdessä! Ekalle radalle lähti kuin metsälenkille, ihan muissa ajatuksissa. Lopetin radan kun esteelle numeron 7 mennessä oli tiputtanut kaikki rimat yhtä lukuunottamatta (jonka hyppäs väärästä suunnasta). Lämmittelyhypyillä radan jälkeen vaikutti taas normaalilta ja päätin vielä kokeilla toisen radan, jolla sitten kulkikin ihan hyvin. Vähän voimattoman oloinen se kyllä oli ja jouduin ihan hetsaamaan ennen rataa sitä (harvinaista). Vikalla radalla alku ok, mutta mäjäytti päin muuria niin, että en tiennyt sattuiko ja lopetin. Ei onneksi satuttanut tai ainakaan ei levon jälkeen oireillut mitenkään. Vähän jäi outo fiilis radoista, että mikä on.

Maanantaina sitten Janakkalassa Avalle hyl-0-0 ja Metkulle 3 xhyl. Metkulla samat systeemit kuin sunnuntaina. Hieman voimaton, jättää hieman jalkoja roikkumaan helposti hypyillä ja valitsee itselleen helpot vaihtoehdot (ei tule ohjaukseen mukaan). Videolta katselin, ettei outoutta huomaa siitä niinkään, mutta jotenkin tuntui. Sillä on aika paksu turkki myös joten hirmunen kuumuus vaikuttaa varmasti sekin. Ja voihan se ikä jo siinä näkyä. Toivottavasti nyt ei ainakaan jumissa olisi tms. Onneksi on menossa käsiteltäväksi.

Avan kanssa ekalla radalla keppien sijasta ansaputkeen. Arvasin ja ehkä siksi menikin niin. Videolta näkyy, etten edes yritä saada sitä käsiin kunhan vaan hoen kepit, kepit, kepit..tyhmä minä. Sain puhuttelun tuomarilta (eka kerta ikinä) kun palasin vihellyksen jälkeen komentamaan sen takaisin istumaan. Ava katseli johkin ja nosti persuksensakin vielä, rasittavaa. Ekalla radalla yleisöön vilkuilua myös kesken radan, joten ei ihan kymppi fiilikset jäänyt siitä. Joitain pätkiä tuli hyvin, mutta ei oikein irtoa kun ei keskity ja kamalan vaikeaa ohjata sitä kun on sitten melko erilainen. Tokalla radalla ehkä hitusen parempi fiilis, katseli vähän, mutta ei niin paljoa. Ei aivan tullut ohjaukseen ja kaarteet venähti. Radalla melko monessa kohtaa viime hetken pelasteluita, mutta en perkeles luovuttanut ja siitä oon hyvilläni. Vääntöjen vääntönolla, mutta nolla kuitenkin! Vika rata oli hyvä, oikea hyvänmielen rata. Kaikki taisi onnistua! Alku ehkä hitusen hidas, mutta loppua kohden parempi. Puomin otin liian nopeaan kun joku ahneus iski..saakeli. Mutta siis tuplanolla! taas!! Nyt on tulosten osalta kulkenut vähän mukavammin sen kanssa. Sm-kisoihin on tulokset kasassa ja karsintoihinkin jos vaan jostain onnistuisi voitto saada. No, en karsintoihin lähde sen kanssa enivei, vaikka voitto saataisiinkin. Aion keskittyä muiden radoista nautiskeluun. Eilen Lotta ja Plikka tekivät muuten hienoja ratoja. Oon niiden puolesta onnellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti