lauantai 12. maaliskuuta 2011

Treenejä, kisoja ja siinähän se.

Terveellisempi elämä jatkuu ja torstaina sain hetkellisesti katua sitä. En ole tammikuun jälkeen napostellut pullaa, leipää jne. kuin ihan muutamia kertoja ja nyt torstaina töissä intouduin syömään parin päivän ikäsen laskiaispullan. Liekkö kermavaahdossa ollut joku vika tai sitten se oli vaan se vehnä, mutta olin niiin kipee, että voi kamala! Tunti ruuan jälkeen mahakipu alkoi ja sitä jatkui niin, että illemmalla oli pakko vetästä yks litalgin ennenkuin helpotti. Onneksi kaapolta oli jäänyt niitä, sillä se tehosi. Tulihan nyt koettua kantapään kautta, että ei pullaa. Tyhmää. Mä rakastan pullaa! Muuten oon pysynyt niin pitkään tässä asiassa reippaana, et nyt huomaan jo kehon vaativan salia jos tulee liian monen päivän tauko. Eikä mahaan mahdu enää hirveesti ruokaa kerralla. Oon nyt 3-4 kertaa vkossa käynyt salilla tai jumpissa ja huomaan, että oma kunto on alkanut koheta. Paino ei ole tippunut, tai tänään kävin pitkästä aikaa puntarilla oli itseasiassa oli puolisen kiloa viime käynnistä vähempi. Välillä rupee vähän jo aamuisin tökkimään maitorahka lisukkeineen, pitäisi varmaan keksiä sille joku korvike (jonka tekeminen ei vie aikaa).

Avan kanssa oltiin viime vkonloppuna Lempäälässä ja tänään olis riksussa kisat. Lempäälässä ekalta radalta 5, puomin ylösmeno. Olo oli tönkkö ja siltä meno näyttikin. Ihan kuin olisi juossut paskat housussa ja käsissä jonkinmoinen halvaus..Radalla oli kaksi hyvää kohtaa, kakkosen pakkovalssi ja putkelta aalle meno, jossa kiihdytti hyvin Aalle asti. Muuten vähän lampsilampsis menoa molemmilla. Harmitti kyllä vietävästi vitonen, sillä muuten oltaisiin saatu toka serti. No, sellastahan se just on.Osaisinkohan linkittää tähän Lotan kuvaaman videon:
http://www.youtube.com/watch?v=A1hhzNatrIQ

Tokalla radalla karkas (törkeesti) selän takaa puomille. Videolta näkee, kuinka valitsee itselleen helpomman vaihtoehdon. Lisäksi kurkkii katsomoa jonkin verran. Kohdissa joissa pääsen kunnolla vedättämään on vauhti ihan ok. Käännöksissä ja tilanteissa, joissa en vedätä hidastuu ja loikkii hottentotteja. Loppu oli hyvä.

Aa niin juu, sunnuntaina kävin oman seuran epiksissä sen kanssa. Tein radan pariin kertaan. Ekalla kisanomaisesti ja tokalla kontaktin palkaten. Ava kulki parempaa vauhtia kuin kisoissa keskimäärin, oli aika treenimoodissa. Sitä varmaan helpotti tuttu paikka? Tai sitten mä olin enempi kuin treeneissä? Meni puomin sairaan kovaa. Pasi videolta kellotti (kuulemma kellotus tarkka) ja sai 2s. Aika hyvin pysäytyskontaktilla sanoisin. Aika oli kaikenkaikkiaan ihan hyvä, vaikka vähän kaarrattikin muurin jälkeen ja ja lopussa töpeksin kun kesken retken päätin vaihtaa ohjausta.

Treeneissä Ava on kulkenut nyt oikein hyvin. On ollut paikoitellen oikein vauhdikas ja sen kanssa on hyvä mennä. Helppoa ja mukavaa :) Torstain sporttiksella treenasin metkun myös pitkästä aikaa (tänään kun olis tarkoitus startata). Oltiin ihan pihalla toisistamme. Apua.

Pirkkis on pirkkis. Mun ihana Pirkko, edelleen :) Jaksaa keskittyä hyvin ja nyt tuntuu, etä on motorisesti astunut aimo harppauksen etiäpäin. Nyt ei enää mätkähtele joka tilanteessa ja muutenkin on paljon jäntevämpi. Sen on helpompi tehdä asioita ja tuntuu itse nauttivan siitä, että pääsee kovempaa ja on ketterämpi. Ulkona haluaa kulkea kinoskasoja pitkin ja miten ihanaa onkin loikata joka paikkaan ja joka tilanteessa.. Nyt aukesi uusi elämä kun sohvallekkin pääsee ite. Ja miten ihquu kun se käpertyy sohvalle nukkumaan kainaloon:) Nyt ei olla kummemmin käyty missään (siis paitsi nyt missä kaikki muutkin meidän koirat käy). Hallille kun päästään niin kovasti on veto kohti hallia kun on päässyt jo kiinni ideaan, että jotain kivaa tehdään. Torstaina teki pätevänä hypyn(ilman rimoja toki) kautta putkeen! Nenäkosketus pelittää aika kivasti. Pitäisi keksiä kotona joku laatikko tms. jonka päälle voisi 2on2offia yhditellä nenätykseen. Muuten ollaan ihan vaan perussjuttuja tehty: istu, maahan imuttelua, luoksetuloa, leikkimistä, pyörittelyä ja kierittelyä, yhdessä juoksemista, lelulle irtoomista jne. En tiedä, mutta luulen, että oon bongannut siitä pikkupaimenkoiran taipumuksia. Täytyy niitä seurailla ja kysellä viisaampien neuvoja jos on tarve.

Viikko sitten nähtiin koko sisaruskatrasta ja ne on kaikki niin kivoja! Pirkkis on ainut pitkäkarva ja muilla on aika pysty korvatkin. Pirkko oli aikalailla veljien kokoinen, Voltti on kirppu, mutta sitäkin sitkeämpi sissi. Voisin ottaa niistä kenet vaan niin kivoja ovat kaikki!

Tänään olis mahis lähtee illalla vähän hilettämään aivan ihanan ihmisen kanssa. Tosi harmi kun kisat näyttäisi venähtävän tosi myöhäseksi..Mutta ehkäpä silti mennään. Sitten vaan nopiaan tuulihousuista ja piposta eroon ja epätoivonen yritys saada itesstä ihmien näkönen. Huomenna salille ja Satu ja Tuomo tulee kylään kanssa. Kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti