sunnuntai 18. syyskuuta 2011

viikon kuulumiset

Torstaina Pirkon, Avan ja metkun kanssa treenaamassa, perjantaina Pirkon kanssa Elinan luona ja lauantaina kisaamassa tampereella Metkun ja Avan kanssa. Jos noista jotain tänne päivittäisi ja Allin kuulumiset myös.

Torstaina Pirkon kanssa Veijon treeneissä. Putkeen irtoamista vinojen hyppyjen kautta, ulkokulmaa irrotuksella, poispäinkääntöä ja valssia. Oikeastaan kaikki toimi hyvin, otin aika ylipaljon "käteen" poispäinkäännöksessä, mutta olen nyt yrittänyt niin tehdäkkin, jotta tulisi kunnolla ja tulikin ja on tullutkin. Metkun ja Avan kanssa melko lyhyttä pätkää lyhyesti, metkullä käännöksiä ja kontakteja. Ava vähän löysän oloinen- onko tehnyt nyt liikaa?

Perjantaina sitten sisarusten kanssa Turussa. Tehtiin niistoa, päällejuoksua, vekkausta ja sitten ratapätkää, jossa kaikkea noista. Niistoissa tulee muistaa merkkaus lähemmäksi riman keskilinjaa, teen yleensä kiinni siivekkeessä. Päällejuoksut nyt ekstratreeniin, tulivat myös kotiläksyksi. Olivat vaikeita mulle ja myös Pikelle. Erityisesti kun koiran oli hyppäämässä oikealle. Oma varsi ei kierry oikealle kuin vasemmalla, enkä edes taua, että teen sen itse löysemmin. Täytyy siis olla tarkkana ja yrittää venytellä myös kylkiä itseltä auki, jotta saan saman tuntuman kehoon. Täytyy myös muistaa monipuolisesti eri kulmista tulla päällejuoksuun, muistaa palkan sijainti ja käyttää tarvittaessa apuna siivekkeitä. Tehtiin lapsipuomia lopussa ja sehän meni hienosti Pirkolla niinkuin muillakin sisaruksilla. Täytyy jatkaa häiriötreenejä alastulolla. Kokonaista puomia en vielä muuten aio kyllä treenailla vielä hetkeen. Päätettiin, että meidän pennut ainakin tulee olemaan hyviä kontakteissa jos eivät muussa päde. Mutta varmasti ovat päteviä muutenkin. Elina taisi kehua, että kaikki käyttävät hyvin kroppaa, kääntyvät ja kulkevat kovaa ja hyvällä innolla. On ne vaan ihania!Ai niin ja Elina totesi nyt myös, että Pirkko tulee hyvin lähelle. No sitä ollaankin nyt pääasiassa treenailtu viime kerran jälkeen. Nyt pitää muistaa hakea se tasapaino, että sopivassa suhteessa irrottamista ja nyperrystä lähellä.

Eilen sitten kisaamassa Tampereella. Ava yllättyi ekalla radalla kun tein kepeillä tyrkkäsyn- niitähän teen yleensä vaan aina kun mahdollista kun tiedän, että osaa ne erinomaisesti jos jotain. Mutta nytpä ei osannutkaan, siksikö, että tultiin tosi kovaa? Meni kakkosväliin ja mä siitä tönäsin sen toisella kädellä uomilleen. Saatiin siis kepeillä kaksi virhettä, kielto ja kosketus. Puomin ylösmeno myös, en kuluttanut sihinoita kun virheitä jo alla. Muuten kiva rata, mutta Avalle profiilitaan huono, sillä paljon täyskäännöksiä alkua lukuunottamatta. Teki tosi hyvin kontaktit muuten ja videolta näyttää, että säilytti hyvän vauhdinkin. Metkun kanssa eka rata katasrooffimaista. meni joka kontaktin läpi ja karkaili väärille esteille. Se oli kyllä kovin tyytyväisen oloinen itseensä radan jälkeen :)

Tokalla hyppiksella Avan kanssa rima ihan oudossa paikassa. Ehkä tilastotappiorima? Mulla siitä ajatus vähän katkesi ja seuraava kaarros pitkäksi. Lopussa pussin jälkeen hylly, ei vaan lähtenyt edessä olevalle rimalle ja loikkasi väärään suuntaan jotain välissä olevaa. Yllättävän vahvasti hakeutui pussista mua kohti, ei katsonut yhtään esteille.Tollaset on vaikeita kun poikkeavat treenitilanteista, enkä osaa varautua. Treeneissä on siis huomattavasti enemmän estehakuinen. Metkun kanssa kerättiin kaikki virheet jo heti alusta, jatkettiin hetki ja todettiin, että ei olla samalla kartalla. Lopetin kesken ja lähdin nöyränä naureskellen pois. Pitäisi ehkä treenata enemmän? Ihan totaalihukassa rytmitys ja kontaktit.

Alli saa edelleen oksennuksen estolääkettä kun oli huonovointisen oloinen kun lopetettiin ne. Tänään taas koitetaan jättää niitä pois. Muuten voi erinomaisesti ja on päässyt nyt jo vähän pidemmillä hilhnalenkeille. Se on ollut mulla töissä mukana muutamina päivinä kun ei vielä voi ola syömättä 9h. Vitsit, miten loistokas koira se on tuollasissa tilanteissa. On päässyt myös vähän oikeisiin töihin kun otin sen mukaan asiakkaan luo. yhtään ei jäänyt epäselväksi, että voidaanko koiraa hyvällä menestyksellä hyödyntää kuntoutustyössä. Kyllä voidaan! Onneksi pääsen syventymään näihin asioihin nyt oikein urakalla kun aloitan ensi kuussa koira-avusteisen työn opinnot. Koulutuksen aikana on ilmeisesti mahdollisuus tehdä koiran kanssa myös soveltuvuuskoe, jotta voi sitä työssä hyödyntää. Allihan on ihan heittämällä valmis noihin juttuihin kun on tollasta tehnyt vaikka kuinka paljon aikanaan. Pirkon ajattelin ottaa mukaan lähiopiskelupäiville, sillä luulen, että joidenkin asiakkaiden kanssa se olisi hyvä. Avakin varmasti, mutta ehkä rajoitetummin kun on niin vauhdikas ja voimakas. Joskus oon miettinyt, että olisikohan tarjontaa jos tarjoaisi erityisryhmille agilitykoulutusta? Meillä ainakin on asiakkaina paljon perheitä, joissa on koiria ja useimmille meidän asiakkaille tuntuvat nuo koirat olevan tärkeitä. Agilityn avulla voisi kyllä aivan erinomaisesti treenata tosi monia asioita. Meillähän on töissä oma agilitykenttä joten puitteet olisi jo valmiina. Hmm... laitetaan mietintään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti