torstai 8. joulukuuta 2011

en mää tiiä, ahistaa.

Mulla on jotenkin sellanen olo just nyt Pirkon kanssa. En vaan tiedä, mitä nyt kannattais tehdä noiden hyppyjen kanssa. Selkiyttäskö jos tänne asiaa ihmettelis? yritetään.

Kun ahistusta aiheuttaa rimat, tai siis niiden nosto. Pitäisikö vai eikö pitäis. Tuleehan ihan just jo vuoden, jotta kaippa niitä voisi toisaalta jo nostaakkin? Kun kun..juoksee hyppäämättä yli matalista 30-35cm, hyppää aakeeta laakeeta 35-40cm, 45cm yrittää samalla tekniikalla aakeella laakeella ja useimmiten onnistuu, mutta usein myös ei jolloin juoksee rimat kaulassa.eikä tunnu siitä piittaavan kummemmin. Mua ahistaa tuo "aakee laakee-tyyli", en haluaisi, että menee noin matalia ja pitkiä hyppyjä! miksi? no kun.. ja onko tälle "siksi" väittämällä edes oikeaa totuutta?

Rimassa ei harmillisesti ole 50cm mahista joten se on sitten se 55cm seuraava askel ja kamala kun se on jo iso este se! No, nyt oon kolme kertaa treenannut yksittäistä hyppyä 45cm tai 55cm ja voi että mulla sydäntä kylmää. Nytkin kurkkua kuristaa, ihan pöljä oon..mutta minkäs teet kun oikeesti ahistaa. Olisko siis vaan nyt järkevää unohtaa koko hyppyasia hetkeksi ja palata asiaan vaikka joskus sitten? Kun kun..en haluais yhtään nyt hypyttää aakeeta laaketa. mieluummin sitten vaikka ihan ilman rimoja? Mutta kun jo nyt menee kaahottaen niin tuossakaan ei nyt järkeä taida olla. Tai sitten hypytän vaan niitä yksittäisiä ja nostelen niitä 45 ja 55cm korkeuksiin? Mutta mitä tehdä kun tiputtaa? Nyt oon sanonut höh ja oho, nostanut riman ja palkannut kun hyppää puhtaasti. Jotenkin tunne, että pakko regoida jotenkin, mutta tarvisko? Jotenkin en osaa pitää sitä vielä valmiina isoihin hyppyihin. Tai sitten mulla on liian pehmonen asenne tähän hommaan. Ja jos jotain niin kylläpä nyt toistelen itseäni.

Sitäkin tässä mietin, että eihän koiria voi vertailla keskenään. Jotain toista voi varmasta hypyttää matalilla vaikka kuinka pitkään ja varmasti oppii loikkaamaan korkeampiakin. Mutta ehkei kaikkia vaan voi? Jotenkin musta tuntuu, että Pirkko on sellanen tyyppi. En osaa selittää miksi, mutta ainakaan ei ole kyse siitä, että haluaisin sen saada jo hyppäämään maksihyppyjä. Se on vaan se joku kumma intuitio, joka sanoo, että älä hypytä tuota enää noilla matalilla, siitä ei seuraa hyvää. .aargh.

On myös mennyt nyt puomia kokonaisena muutamia kertoja riman hallilla. Ahistaa. PentuAata on myös mennyt ja muutaman kerran supervauhdilla tullut hirveella iskulla 2on2offiin- ja yllättävää, mua ahistaa. Keppejä rupesin nyt vihdoin tällä viikolla treenaamaan. Teen nyt sitten sekoituksena kujaa ja vinoja. Ja kaaretkin otan mukaan varmaankin. Se nyt ei ahista, onneksi jokin sentään ei.

No, en tule nyt hullua hurskaammaksi tässä asiassa. Mielipiteitä on varmaan monia ja ketä sit nyt pitäisi uskoa. Ehkä jos sitä omaa sisäistä ääntään? Ja jättäisi nyt nuo hypyt vähäksi aikaa ja keskityttäisiin keinun, keppien, renkaan ja pöydän treenaamiseen. Onhan noissakin tekemistä kun treenimahiksia on kuitenkin vain onnettomat 1-2krt/vkossa. Ja jos välillä ottaisi yksittäisiä hyppyjä vähän korkeemmilla eli niillä 45 tai 55cm? Ja kun on kuvattu niin sitten alkais ottaa niitä enemmän ja osana rataa? Voi voi ja oi voi. Voisko joku kertoa mulle, mikä on kannattavaa? Tuskinpa.

1 kommentti:

  1. Joku sanoi jossain, että ensiksi kontaktit kuntoon, muita ehtii sitten hinkata.

    VastaaPoista