tiistai 13. joulukuuta 2011

vauhdin hurmaa ja hulluutta

Mitä ihmettä teen vielä hereillä? Saakeli, että tulikin nukahdettua sohvalle hetkellisesti ja hyvin, nyt ei nukuta sitten lainkaan. No, käytetään aika hyödyksi ja kirjoitetaan jotain tänne :)

Eilen Turussa Jaakon koulutuksessa ja tänään sporttiksella Pirkkiksen kanssa. Eilen paneuduttiin hyppäämisasiaan ja tänään kaahailuun, molemmat tuli tarpeeseen ja harjoiteltavaa riittää. Toivon mukaan tämä "aivot narikkaan ja sit mennään!"- vaihe olis vaan vaihe. Joidenkin kokemusten mukaan tuo on melko tyypillistä jossain kohtaa matkalla agilitykoiraksi. Luulevat osaavansa kaiken ja nauttivat vauhdinhurmasta. Matkalla vaan saattaa puolet esteistä jäädä väliin, rimat roiskua ja ohjaajan mukana olo unohtua. Toivotaan, että ikä tuo järkeä lisää ja harjoitukset auttavat. Nyt tehdään lyhyitä pätkiä ja hyödynnän apparin palkkauksia esteiden välissä. Isompia hyppyjä ruvetaan myös harkkaamaan yksittäisinä ja kaksittaisina ja otetaan niitä mukaan radalle kun sujuvat. Harjoitellaan kokoamista hypyille, oikeaa ponnistuspaikkaa ja että katsoisi rimoja. Yksittäisillä ja muutaman hypyn pätkissä harjoitellaan ohjauskuvioita parempaan kuntoon ja otetaan nitä sitten hiljalleen isommissa pätkissä. Ohessa toki treenataan esteosaamista, joka onkin nyt prioriteettilistalla kärjessä. Kepit aivan ykkösenä ja sitten tietty rengas, pituus, muuri, okseri ja toki myös loput kontaktiesteet eli keinu ja Aa. Ja siis noilla kaikilla toki myös noita erinäisiä ohjauskuvioita tarvii harkata, kunhan perusosaminen on ensin kunnossa.

Kuullostaa aivan siltä, että ehkä noin viiden vuoden päästä saatetaan jo olla kisavalmiita. Oikeastaan talvi on vähän tylsää aikaa kun haluaisi tehdä koiralle esteosaamista. Meillä on kerran viikossa treenit Pirkon kanssa, aikaa 1h ja treenaamassa 5 koirakkoa. Toki täytyy vaan napata aikaa, että pääsisi edes toisen kerran viikossa itsekseen treenaamaan kun ei homma vaan voi edistyä muuten missään järkevässä tahdissa tolla määrällä. Ja koska aika menee nopeasti niin kohta on taas kevät ja treenimahikset lisääntyvät kun ukona pääse treenaamaan.

Suunnittelin, että jonkinlaista harkkapäiväkirjaa alkaisin tekemään, jotta tulisi enemmän johdonmukaisuutta hommaan. Toki tännekkin jotain rustailen, mutta joku selkeämpi ja helposti hahmoteltava. Sellainen, josta saisi nopealla vilkaisulla mielikuvan, mitä on tehty ja mitä tulis tehdä. Onkohan jotain valmiita pohjia olemassa?

Tänään muuten tehtiin ekaa kertaa keinua. Tai on Piipaa kiivennyt sitä ylös ja tullut nostettuna alas muutamia kertoja. Alkuun meni aika hullunkiilto silmissä melkosen kovaa ja hups, hieman tartti ruveta miettimään kun muutama liiankin vauhdikas suoritus tuli tehtyä. On sillä ihan järkeä kuitenkin mukana, mikä on hyvä juttu :) Rengasleikkiä kanssa tehtiin. Ei nyt kympin varmasti rengasta osaa, mutta ehkä vähän paremmin kuin aiemmin. Tänään ihmettelin vielä noita kokoamisasioita hypyllä ja yritän hiljalleen tajuta, mitä haluan ja mitä en.

Torstaina voisin tehdä keppitreeniä, kokoamistreeniä hypyllä, takaakiertoa, rengasta ja keinua. Eiköhän tossa ole yhdeksi kerraksi riittävästi. Katsotaan nyt mitä ehditään.

Tulihan sekametelisoppa tästä kirjoituksesta kun vaan kirjoitan tajunnanvirrasta. Ehkä on aika lähteä nukkumaan, jotta jaksaa pian nousta. Ihanaa muuten, huomenna on jouluruokaa töissä tarjolla. Erinomaisen hyvä päivä mennä siis töihin! Ja hui, enää 10 päivää jouluun! Ja pari päivää 1-vuotis synttäreihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti