keskiviikko 28. joulukuuta 2011

köh köh

Saimme kennelyskän kylään, mutta onneksi vierailu kesti vain lyhyen aikaa. Tauti teki tuttavuutta lähemmin vain pirkon ja pahkiksen kanssa. Nuo kaksi röhivät muutamia päiviä, mutta nyt ovat jo kunnossa. Koko kööri on kyllä ollut karanteenissa ja siksi on pitänyt hiljaiseloa treenien suhteen. jos jotain hyvää niin sopivaan saumaan sairastuivat. Jouluna saimme hyvällä mielellä vain makoilla kun nuo vielä toipuivat. No joo, olishan Alli ja Ava voineet, mutta olivat nyt nuokin vähemmällä lenkityksellä, eivätkä näyttäneet laittavan pahakseen. Tosin mökillä riitti säpinää ja rapsuttajia joten kaippa niiden päivät täyttyivät tuosta jo riittävästi.

Harmillisesti Piipaan virallinen kuvaus kuitenkin siirtyi tämän takia. No, tammikuussa mennään sitten kun Voltti ja Vip ovat käynyt tokokokeessa. Pirkko on ollut aika lusmuri muihin sisaruksiin verraten näissä tokohommissa joten päätin, että teen jotain asialle. Niinpä ollaan nyt muutamia kertoja treenailtu ihan perusasioita naksun kanssa. Lähinnä olen vahvistanut oikeaa perusasentoa tehden sivusiirtymisiä. Hyvin on hiffannut oikeaa kohtaa. Namipalkasta laskee pään kun nielaisee namin, joka rikkoo liikettä, mutta muuten pitää kontaktia jo paremmin.Olen myös vähän ottanut luoksetulon loppuasentoa (eteen ajattelin opettaa), kaukkareita ja vähän vahvistanut istu ja maahan käskyjä erilaissa häiriöissä jääviä silmälläpitäen. Maahanmenossa on epävarma, siinä täytyy olla tarkempi asennosta (kyynärpäät maassa).

Vahvistelin myös alastuloa naksun kanssa pikkusen. Jään taakse ja vahvistan oikeaa loppuasentoa eli nokka menosuuntaan päin, vaikka tosiaan olen takana. En huomannut pimessä tehdessä, että oli nokkinut jotain pienen pientä kiveä. Vaihdoin kontaktin paikkaa ja ihmettelin sitten, miksi ihmeessä koira juoksee äskeiseen paikkaan nokkimaan maata? no selvihän se sitten. Hassu koira..

Allille varattiin (taas) aika lekuriin. Tällä kertaa silmälääkäriin Päivi Vanhapellolle. Sen toinen silmä on ollut jo pidempään vähän ärtynyt. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Ollaan sitä näytetty kun ollaan lääkärissä käyty, mutta eipä siihen sen kummemin mitään olla tehty. Nyt tässä viikon sisällä sen "silmän alus" on ärtynyt niin, että on turvonnut aika paljon. Eli silmän alla on ikäänkuin patti. On kova, ja halkaisiltaan sellanen vajaan kananmunan kokoinen. Ei siis niin korkea, mutta aika laajalta alueelta. Se ei arista, eikä siristele silmää tai pattia. oliskohan kyynelkanavassa jotain? No mennään nyt näyttämään sitä kun tuo nyt normaalia kuiteskaan ole.

Ens viikolla lähdetään muuten affenanmaalle, hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti