maanantai 19. joulukuuta 2011

Pirkko on yksi!

Varoitus! Seuraava teksti sisältää paljon ällölällöhehkutusta.

Pirkko sisaruksineen täytti vuoden lauantaina! Voi hurja, miten aika menee nopsasti! Vastahan ne olivat pikkupötkylöitä, jotka mönkien ja tuhisten pistivät menemään. Ja voi sitä jännitystä kun niitä odotettiin: meneekö kaikki hyvin, mitä syntyy ja kuinka paljon?!? Ja kun syntyivät, alkoi toisenlainen jännitys: kuka muuttaa meille ja millaisia niistä tulee? ja kun varmistui, että Pirkko muuttaa, niin voi sitä onnea ja ihanuutta. Tosin olisin ollut yhtä onnellinen olisi se ollut kuka vaan niistä. Niin ovat huippuja jok'ikinen. Ja kun se vihdoin haettiin kotiin… niin se vaan tuli ja pisti meidät ihan hurmaten :)

Jokainen meidän koirista on kyllä persoona vailla vertaa, eikä Pirkko ole viimeiseksi tulleena jäänyt porukasta yhtään. Alli on maailman empaattisin, sympaattisin ja hurmaavin koira, joka pakottaa rauhoittumaan keskellä kiireistä elämää. Alli on sellainen koira, jonka kanssa kaikki pärjää ja joka on tuonut niin monille iloa ja onnea. Sen voi koska vaan ottaa kenen vaan asiakkaan kanssa töihin ja Alli kyllä hoitaa homman. Luottokoira henkeen ja vereen. Ava sen sijaan on blondi, maailman hyväntahtoisin hölmöläinen, meidän supersussu! Se on aina valmiina hommiin KUNHAN siitä jotain ansaitsee. Se voittaa mukavuudenhalullaan jopa Allin tätä nykyä. Nykyisin se on suorastaan ahdistavan läheisriippuvainen, sillä siellä missä Laura, siellä sussu.. ja suunnilleen kosketusetäisyydellä jos nyt ei ihan kyljessä ole mahis olla. Pahkis on Pasin koira isolla P:llä. Sen sinnikkäämpää ja päättäväisempää koiraa saa hakea! Mitä Pahkis tekee niin sen se tekee täysillä. Aina. Ja mikä ihme sylimaakari siitä on kuoriutunut tämän vuoden aikana? Ja Pirkko, Pirkko laittaa hymyn huulille vitsikkyydellään, omatoimisuudellaan ja kepposillaan. Pirkko uskoo helposti, josta johtuen sille suodaan hieman erityisvapauksia- ja ne Pirkko ottaa iloisesti vastaan ja lällättää muille! Pirkko osaa parhaiten rauhoittua meidän koirista ja hillitä itseään kun niin vaaditaan. Se on nokkela, hieman herkkis, mutta paljon taistelutahtoa omaava pikkusintti, josta ei voi olla tykkäämättä. Ja sillä on niin paljon ilmeitä, joista ”mulkaisu” on ehdoton suosikkimme. Sen ymmärtää vain kun sen näkee...Pirkkoliisa on saanut koira-avusteisen työn koulussa kiitosta ja kunniaa. Ja ihan aiheesta, sillä joissain asioissa sillä tuntuu olevan aika mukavasti ”lampaat aitauksessa”. Mä luulen, että Pirkko on aika hyvä koira. Ja mä luulen, et mä taidan olla aika onnekas kun se on mun :)

Äskeisen ”ihanat koirat” osuuden jälkeen on mukava jatkaa teemalla ”ihanat treenit”. Eilen oli niin hyvät treenisetit molempien tyttöjen kanssa! Avan kanssa tehtiin nollatreeniä, jossa kyllä epäonnistuttiin, sillä ekalla radalla tuli rima. Loput kiekat puskettiin nollilla läpi ja ihan onnistuneilla sellaisilla. Videolta yritettiin katsella, mikä riman tiputti ja päädyttiin tulokseen huono tuuri. Ei tuossa kohdassa tai mun ohjauksessa nyt ollut mitään sellaista erikoista, jonka piikkiin homman olis voinut laittaa. Muuten oli niin helppoa ja nautinnollista. Taitava Sussu :)

Pirkkiksen kanssa keppejä, rengasta, keinua ja hyppyä. Kepit oli melkein suorassa, etsii niillä rytmiä ja miettii selvästi asiaa. Se oli kyllä jäsennellyt asiaa ja päässyt jo hyvin jyvälle. Se tykkää kepeistä kovasti joten hyvällä alulla ollaan tuossa asiassa. Rengasleikkiä tehtiin myös, jossa mun nostaessa vauhtia hyppeli välistä joitain kertoja. Keinulla saisi tulla hippasen reippaammin ylös asti. Jonkun kategoriassa menisi kyllä loistokkaasti läpi, mutta haluan siitä erinomaisen, täydellisen mieluusti :) Hypyllä oli kehittynyt viikossa. Teki sairaan päheitä mulkerokäännöksiä erihyvällä vauhdilla. Haluaa pitää riman ylhäällä (tehtiin 45 ja 55cm), mutta joskus ei osaa vielä arvioida hyppyä oikein. Nyt tulee kuitenkin paremmalla etäisyydellä ja kokoaa itsensä hyvin. Tai kokoaa ja heittää peppua hyvin rimalla. Parista takaakierrosta tuli ali, mutta saatiin onnistumisia enemmän kuin alituksia. Tehtiin tosiaan yksittäisellä hypyllä ja putkella treeniä sekä lopuksi myös kolmen hypyn ja putken huikea rata. Videolta meno näytti oikein hyvälle joten ei huolen häivää. Hyvä siitä tulee!

Tähän hehkutusteemaan sopien ja yksvuotissynttäreihin liittyen on hyvä vielä lopuksi kiitellä kasvattajaa. Kiitos Saija oikeasti ja paljon kaikesta mitä oot järkkäillyt ja ollut kiinnostunut pentujen elämästä. Ja ennenkaikkea kiitos maailman parhaimmasta Pirkosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti